Chair the Fed новата игра на Фед

chair the fedФедералният резерв на САЩ пусна играта Chair the Fed, в която имате възможност, да бъдете начело на най-голямата икономиката в света.  

Chair the Fed дава възможност на играчите да вземат стратегически решения относно паричната политика, с цел  да запазят равнището на безработица близо до 5% и целева инфлация около 2%

В ролята на председател на Центрлната банка на САЩ, трябва да вземате решения, съобразно икономическите събития.

Видео играта е пусната от подразделение на американския Федерален резерв и позволява на любителите на игри, свързани с икономиката, да влязат в ролята на председател на Централната банка на САЩ и да се забавляват с нивото на основните лихвени равнища.

Подразделението на Фед в Сан Франциско пусна игра за мобилни телефони – Chair the Fed, която дава възможност на студенти по икономика и други любители да вземат решения по паричната политика.

Кандидатът за ръководител на Фед трябва да следи кривите на безработицата, на инфлацията и на лихвените проценти през четиригодишния си мандат.

Всяко тримесечие играчът коригира лихвата нагоре или надолу с цел да запази равнището на безработица близо до пълна заетост /5%/, а инфлацията близо до целевото ниво от 2%.

Появяват се непредвидени ситуации и спънки в процеса на играта, които затрудняват изпълнението на задачите на играча. Доларът силно поскъпва, износът спада и т.н. Това се изписва като бягащ надпис на екрана, който веднага е последван от повишаване на кривата на безработица. Ако играчът не намали лихвите, за да подкрепи икономиката, безработицата скача още повече и инфлацията спада.

Ако играчът не се справи с инфлацията и безработицата, няма да бъде избиран за втори мандат, като предстедател на ФЕД.

Забавлявайте се начело на най-голямата световна икономика онлайн, през линка: http://sffed-education.org/chairthefed/ 

Vitto Dimitrov

Vitto Dimitrov

High-profile strategist, investment specialist, and economist with a successful track record at world leading financial companies. Rated analyst in FX and fixed income; well versed in equities and alternative assets.
Experienced analyst of global economies and markets with particular expertise in FX Strategy and Financial Analysis. Produce Daily and Weekly reports. Determine Fundamental views on
major currencies, commodities and indexes.
Vitto Dimitrov

Latest posts by Vitto Dimitrov (see all)

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следвайте ни във Facebook


Market Quotes are powered by Investing.com