Chair the Fed новата игра на Фед

chair the fedФедералният резерв на САЩ пусна играта Chair the Fed, в която имате възможност, да бъдете начело на най-голямата икономиката в света.  

Chair the Fed дава възможност на играчите да вземат стратегически решения относно паричната политика, с цел  да запазят равнището на безработица близо до 5% и целева инфлация около 2%

В ролята на председател на Центрлната банка на САЩ, трябва да вземате решения, съобразно икономическите събития.

Видео играта е пусната от подразделение на американския Федерален резерв и позволява на любителите на игри, свързани с икономиката, да влязат в ролята на председател на Централната банка на САЩ и да се забавляват с нивото на основните лихвени равнища.

Подразделението на Фед в Сан Франциско пусна игра за мобилни телефони – Chair the Fed, която дава възможност на студенти по икономика и други любители да вземат решения по паричната политика.

Кандидатът за ръководител на Фед трябва да следи кривите на безработицата, на инфлацията и на лихвените проценти през четиригодишния си мандат.

Всяко тримесечие играчът коригира лихвата нагоре или надолу с цел да запази равнището на безработица близо до пълна заетост /5%/, а инфлацията близо до целевото ниво от 2%.

Появяват се непредвидени ситуации и спънки в процеса на играта, които затрудняват изпълнението на задачите на играча. Доларът силно поскъпва, износът спада и т.н. Това се изписва като бягащ надпис на екрана, който веднага е последван от повишаване на кривата на безработица. Ако играчът не намали лихвите, за да подкрепи икономиката, безработицата скача още повече и инфлацията спада.

Ако играчът не се справи с инфлацията и безработицата, няма да бъде избиран за втори мандат, като предстедател на ФЕД.

Забавлявайте се начело на най-голямата световна икономика онлайн, през линка: http://sffed-education.org/chairthefed/ 

Vitto Dimitrov

Vitto Dimitrov

CEO & Founder at Бизнесмен
Висококвалифициран финансов експерт, инвестиционен стратег и икономист с безценен опит от водещи световни компании. Мотивиран от резултатите, находчив финансов професионалист с доказани способности на лидер, да надвиши поставените финансови цели с извличане на максимума от всички дейности, като предоставя мулти-ефективни финансови стратегии в ключови бизнес решения и управлението на човешките ресурси за развитието на успешен финансов екип.

Висококвалифициран инвестиционен стратег на глобални икономики и финансови пазари с изключителен опит в областта на порфолио мениджмънт, финансов анализ и инвестиционни стратегии с фундаментален възглед върху основните валути, стоки, индекси, акции, фиксиран доход и алтернативни активи.
Vitto Dimitrov

Latest posts by Vitto Dimitrov (see all)

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следвайте ни във Facebook


Market Quotes are powered by Investing.com