Brexit индексът на Bloomberg

brexitBrexit рейтинг индикатор измерващ вероятността за излизане на Великобритания от Европейския съюз 

Bloomberg индексът Brexit се базира на комбинация от проучвания направени по данни от предишни референдуми с изключителна точност на проектираните резултати върху вероятността за изхода от предстоящия референдум на 23 юни за оставане или излизане на Великобритания от членството в Европейския съюз.

Индексът следи промяната в общественото мнение и се променя според осреднените резултати на всички публикувани проучвания за предстоящия референдум.

Индексът, също така отчита промяната в нестабилността на общественото мнение с наближаване на датата, на база последните проведени референдуми, с особен акцент върху проучвания свързани с Европейския Съюз.

Всяка направена анкета оказва влияние върху индикатора, като всеки нов резултат е с равно тегло върху индекса, независимо дали проучването е по телефон, онлайн или на хартиен носител.

brexit

Brexit индикатор следящ промяната в настроението на общественото мнение

Проучванията никога не са перфектни и историята показва съмнения относно тяхната надеждност. Графиката обобщава, всички публични анкети и проучвания на общественото мнение, като социолозите дават исторически по-голям акцент върху точността на резултатите с наближаването датата на референдума. Проуването показва, че все още британците се колебаят и вероятността от изхода не може да се определи, дали Великобритания ще напусне или ще остане в ЕС.

brexit

Британската лира

Рискът от Brexit нараства и опциите хеджиращи риска от срив на паунда след гласуването, при решение за напускане на ЕС скочиха до най-високото ниво от 2003 г. Това е сигнал, че риска за напускане на Великобритания от най-големия единен пазар е все още високо оценяван от инвеститорите, които се презастраховат преди вота на 23 май.

Инвеститорите хеджират риска, за да се защитят срещу срив на британския стерлинг, като са отворили поръчки в опции за над 25 милиарда лири (35 милиарда долара) от началото на кампанията, като се застраховат от евентуален вот за излизане на Великобритания от ЕС.

brexit

Корпоративният риск от Brexit

Brexit и напускането на най-големия обединен пазар в света ще подкопае позицията на Лондон, като основен финансов център и ще предизвика срив на жилищния и капиталовия пазар. С наближаването на датата на референдума, британският паунд се обезценява.

Инвеститорите изискват по-голям дивидент затова, че подкрепят британските компании и задържат инвестициите си в икономиката. Това може да се види в графиката, където разширяването на спреда между британските и европейските инвестиционен клас корпоративни облигации е в зависимост от проучванията и нагласата на общественото мнение.

brexit

Международният валутен фонд

Brexit може да доведе до продължителен период на повишена несигурност, предизвикваща нестабилност на финансовите пазари и забавяне на икономическия растеж. Несигурността вече се отразява на инвестициите и икономическата активност.

Британското правителство

„Brexit ще предизвика тежка фискална криза и правителството ще бъде принудено да повиши данъците и социалните придобивки, за да съкрати разходите“, заяви канцлера Джордж Осбърн

Икономическата стабилност e решаващ фактор за бъдещето на страната и проблема с имиграционната вълна ще остане нерешен до последния момент.

Социалните проучвания на общественото мнение се движат срещу политиката на канцлера и проекта му наречен от критиците „Project Fear“. С наближаването на датата на референдума 23 юни, все повече британци се присъединяват към политика за напускане на Европейския съюз.

Vitto Dimitrov

Vitto Dimitrov

CEO & Founder at Бизнесмен
Висококвалифициран финансов експерт, инвестиционен стратег и икономист с безценен опит от водещи световни компании. Мотивиран от резултатите, находчив финансов професионалист с доказани способности на лидер, да надвиши поставените финансови цели с извличане на максимума от всички дейности, като предоставя мулти-ефективни финансови стратегии в ключови бизнес решения и управлението на човешките ресурси за развитието на успешен финансов екип.

Висококвалифициран инвестиционен стратег на глобални икономики и финансови пазари с изключителен опит в областта на порфолио мениджмънт, финансов анализ и инвестиционни стратегии с фундаментален възглед върху основните валути, стоки, индекси, акции, фиксиран доход и алтернативни активи.
Vitto Dimitrov

Latest posts by Vitto Dimitrov (see all)

Следвайте ни във Facebook


Market Quotes are powered by Investing.com