13 пътя към успех

13 пътя към успеха на силните хора, които управляват своите емоции, мисли и поведение по начин, който ги води към успех в живота.

Вито Вейрон е бизнес коуч, лектор и изтъкнат икономист, автор на бестселъра 13 Неща, които емоционално силните хора Не правят.

1. Не губят време в самосъжаление. Напротив, те се чувстват отговорни за съдбата си и на хората около тях, като осъзнават че животът невинаги е справедлив.

2. Не губят своята сила. Те не позволяват на някой или нещо, да ги контролира или властва над тях. Те никога няма да кажат: „Чувствам се зле“, защото осъзнават, че те контролират собствените си емоции и имат избор.

3. Не се страхуват от промяната. Те не избягват промяната, напротив гледат на нея положително.

4. Не губят енергия за неща, които не зависят от тях. Контролират емоциите и действията си, независимо какво ще им струва, не се поддават на неща извън техния контрол и никога не се оплакват. Фокусират се върху нещата, които могат да контролират. Грешат, но имат възможността и смелостта, да коригират поведението си спрямо това на хората към тях. Осъзнават, че понякога единственото нещо, което могат да контролират, е собственото си поведение.

5. Не се стремят да се харесват на всеки. Емоционално стабилните хора нямат необходимост, да угаждат на всички и не се притесняват да кажат, да казват точно каквото мислят, да изразяват чувствата си или да отговарят с „не“.

6. Не се притесняват, да поемат рискове. Рискуват в името на по-добро бъдеще, като риска се поема от самите тях, за по добро бъдеще на всички около тях. Прекарват доста време в измерване на риска, положителните и отрицателните последици, преди да вземат голямо решение. Имат пълна яснота за потенциалните загуби и цената, преди да пристъпят към действие.

7. Не живеят в миналото. Емоционално стабилните хора, не се разкайват за миналото и за това, как нещата биха могли да се случат различно. Те се учат от него, извличат житейските уроци, продължават напред в настоящето и имат планове за бъдещето.

8. Не допускат един и същи грешки. Поемат отговорност за своето поведение и се учат от грешките в миналото си. Опитват се не само, да не допускат същите грешки, но се стараят да вземат по-добри решения в бъдеще.

9. Не завиждат на успеха на другите. Тези хора имат способността да приемат и да се радват на успеха на другите. Те не завиждат и не злословят, ако някой ги превъзхожда. Напротив, те осъзнават, че успехът е резултат от усърден труд. Готови са на всичко за него, да постигнат успеха и целите си.

10. Не се предават след първия си провал. Емоционално силните хора осъзнават, че провалът не е причина да се предадете. Напротив, това е възможност да израстнете, да станете по-добри и да го направите, както трябва. Не се отказват, а продължават да опитват, докато не постигнат целта си.

11. Не се страхуват от самотата. Емоционално силните хора нямат проблем, да бъдат сами и не се страхуват от тишината. Напротив, те знаят как да се наслаждават на собствената си компания и не са зависим от другите. Оценяват възможността, да израстнат емоционално със самите себе си, като се стремят, да дадат на околните най-доброто от себе си, за един по по-добър свят, без да се притесняват, да дадат всичко от себе си и да останат неоценени.

12. Не мислят, че светът им е длъжен. Не са родени с чувството, че другите ще се грижат за тях или светът трябва, да им даде нещо. Те знаят, че са отговорни за своята съдба и търсят възможности, да преследват целите си към щастието.

13. Времето е техния партньор. Не очакват незабавни резултати. Използват максимума от своите умения и време по възможно най-добрия начин и осъзнават, че истинската промяна към по-добро бъдеще изисква време.

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следвайте ни във Facebook


Market Quotes are powered by Investing.com