Теория на маркетинга

маркетингАко не сте наясно какво е маркетинг, това е перфектното обяснение: „Аз съм много богат. Омъжи се за мен !“ – това е директен маркетинг


1. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и казвате: „Аз съм много богат. Омъжи се за мен !“ – това е директен маркетинг.

2. Вие сте на парти с куп приятели и виждате прекрасно момиче. Един от приятелите ви, отива при нея и ви посочва, като и казва: “ Той е много богат. Омъжи се за него !“ – това е реклама.

3. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и взимате телефонният и номер. На следващият ден и се обаждате и казвате: “ Здравей, аз съм много богат. Омъжи се за мен !“ – това е телемаркетинг.

4. Вие сте на парти и виждате прекрасно момиче. Ставате, изтупвате се, оправяте якичката и затягате вратовръзката си. Отивате близо до момичето и я поливате без да искате с питие. След това и подавате кърпичка, взимате и чантата, която тя изпуска или забравя, защото без да искате сте я поляли и тогава и предлагате да и извикате такси или да я закарате до вкъщи. Отваряте и врата на колата и казвате: „Между другото, аз съм много богат. Ще се омъжиш ли за мен ?“ – това е ПР ( PR – public relations ).

5. Вие сте на парти и виждате прекрасно момиче. Тя се доближава към вас и казва: „Г-не вие сте много богат. Ще се ожените ли за мен ? – това е разпознаване на бранда.

6. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и казвате: “ Аз съм много богат. Омъжи се за мен !“ Тя без да се замисли, ви удря здрав шамар ! – това е обратна връзка с клиента.

7. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и казвате: “ Аз съм много богат. Омъжи се за мен !“ Тя обаче, ви представя на мъжа си ! – това е несъотвествие в търсенето и предлагането.

8. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и преди изобщо да сте казали нещо, друг я заговаря преди вас и казва: “ Аз съм много богат. Ще се омъжите ли за мен ?“ и тя си тръгва с него – това е конкуренцията, която изяжда вашия пазарен дял.

9. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и преди да сте казали: “ Аз съм богат. Омъжи се за мен !“, пристига жена ви – това е ограничение за навлизане в нови пазари.


Статията е авторска и придоби голяма популярност. Молим за разбиране, да не копирате само текста, а да споделяте оригиналният линк към статията и сайта. Кражбата на интелектуална собственост и авторски права се наказва от Закона за ЗАПСП ! Благодарим ви !

Vitto Dimitrov

Vitto Dimitrov

High-profile strategist, investment specialist, and economist with a successful track record at world leading financial companies. Rated analyst in FX and fixed income; well versed in equities and alternative assets.
Experienced analyst of global economies and markets with particular expertise in FX Strategy and Financial Analysis. Produce Daily and Weekly reports. Determine Fundamental views on
major currencies, commodities and indexes.
Vitto Dimitrov

Latest posts by Vitto Dimitrov (see all)

4 Comments

 1. Лилия's Gravatar Лилия
  януари 7, 2016    

  Забавлявах се искрено!!Това е обратна връзка с клиента!!!!:):):):)Нали???Прекрасни сте!!!

 2. Антон's Gravatar Антон
  януари 9, 2016    

  Ако така обясняват и лекциите в университетите хората наистина щяха да научат нещо!

  • Полина's Gravatar Полина
   януари 20, 2016    

   И аз това си мислих , докато го четох 🙂 Чак ми идва да го пратя на даскалицата ми по Маркентиг 😀

 3. Анелия's Gravatar Анелия
  януари 12, 2016    

  А това е пример за една неподходяща илюстрация към една иначе много хубава статия. И тази илюстрация ме спира да постна статията във фейсбука си. Малко по-добър вкус при избора на илюстрации ви пожелавам. Иначе хората ще копират само текста!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следвайте ни във Facebook


Market Quotes are powered by Investing.com