Стив Джобс – Apple

стив джобсСтив Джобс – Пътят на гения от малкия гараж до световният гигант Apple (инфографика)

Стив Джобс и трудният път на гения или историята на неговия живот не е права линия и формула към успеха. Изоставен и осиновен още като бебе, пътят на гения е трънлив, изпълнен с много върхове и спадове. Тръгвайки още в ранните си години прекарани в семейнния гараж, младият стив джобс не е имал големи планове за бъдещето. В търсене на себе си още като младеж, поел пътя си през Индия, където се е отдал на будизъм и психология, отчаяние и наркотици, до опитите да стане астронавт или да стартира компютърен бизнес в тогавашния Съветски съюз.

Гениалният стив джобс не намира вдъхновение и креативност в себе за дълъг период от живота си. Водейки се единствено от собственият си модел за живота, който го възнася до върховете в кариерата:

„Продължавай да търсиш, не се застоявай !“

Стив Джобс, издава своите водещи принципи в живота през 2005 г. със заглавието “ Как да живеем, преди да умрем ?“

„Трябва да намерите това, което обичате ! Това се отнася не само за работата, а и за хората, които ви съпътстват в живота.“

Работата заема голяма част от живота ни и единственият начин да сте доволни от себе си е да обичате, това което правите и да вярвате, че правите велики неща. А единствения начин да правите велики неща, е да обичате, това което правите. Ако не сте го намерили още, продължавайте да търсите !

Не се застоявайте ! Ако погледнете дълбоко в сърцето си, вие ще знаете, когато го намерите. И както при всяка силна връзка, която се изгражда с времето и става все по-силна, по-добра и по-добра, ако все още не сте я открили и почувствали, продължавайте да търсите. Инвестирайте в знание за по-добро бъдеще. Не се застоявайте !

„Понякога живота ви удря с тухла по главата. Не губете вяра !“ Стив Джобс

стив джобс

Следвайте ни във Facebook


Market Quotes are powered by Investing.com