Живота на смартфон батерията от Battery University

смартфон батериятаBattery University препоръчва да спазвате съветите за оптимално състояние и дълготраен живот на смартфон батерията

Battery University: Зареждаме смартфона по погрешния начин! Ключът към дълготраен живот на батерията е в правилното зареждане. Повечето хора мислят, че краткотрайните зареждания биха нанесли дълготрайни щети на батерията.

Вината до голяма степен е в нас, тъй като повечето хора изчакват апарата да достигне почти до 0% преди да го включат към електрическата мрежа, което е погрешно схващане, за това как функционира батерията.

Battery University

Cadex Electronics е една от водещите световни компании в разработването на най-новите технологии за индустрията на смартфон батериите, която създава Battery University

Battery University подробно изучава и проучва, как литиево-йонните батерии в нашите смартфони са чувствителни към тяхната собствена версия на „стрес“.

Battery University открива, че прекомерното излагане на стрес може да увреди батерията.

Ако искате да поддържате батерията на смартфона си в отлично състояние, следвайте съветите на Battery University:

1 .Изключете апарата от електрическата мрежа, веднага след като батерията е достигнала 100%

Battery University съветва, да не оставяте смартфона в ел.мрежа повече от необходимото, защото батерията би се увредила в дългосрочен план. Достигайки 100% на зареждане, смартфонът преминава в режим на бавно и продължително презареждане, като батерията поддържа максимум, докато е включена към електрическата мрежа. Батерията е изложена на изключителен стрес, което нарушава химическата среда в нея и води до краткосрочен живот.

Battery University обобщава: „Когато батерията се зареди, изключете апарата от мрежата. Можем да сравним това с отпускането на мускулите при хората, след продължително и тежко упражнение. Вие бихте били доста нещастни, ако работите постоянно часове наред без почивка, нали?“

2. Не зареждайте смартфон батерията на 100%

Battery University не препоръчва, да зареждате литиево-йонните батерии до максимума. Не е необходимо, тъй като продължителният висок волтаж ги стресира и изтощава в дългосрочен план.

Battery University препоръчва, да включвате телефона в електрическата мрежа, когато имате възможност. Краткосрочните зареждания се отразяват по-добре на батерията, отколкото дълготрайните.

Батериите в нашите смартфони са много по-щастливи в случаите, когато ги зареждате на кратки периоди през деня, отколкото в рамките на една дълга и продължителна сесия, когато са близо до 0%

Battery University препоръчва идеалния случай, да зареждате смартфона всеки път, когато загуби 10% от заряда на батерията.

Това не е особено практично за повечето хора, затова зареждайте смартфона всеки път, когато можете. Може да го включвате и изключвате от мрежата по няколко пъти на ден. Това не само, че подобрява цялостната производителност на батерията, но поддържа оптимума на работа през целия ден. Този сценарии е практичен, за хора които използват услугата GPS.

3 .Батериите на смартфоните са свръхчувствителни към топлина

Apple и Battery University съветват, да отстранявате калъфчето на смартфона, ако зареждането загравява допълнително апарата. Ако забележите, че устройството ви загрява в подобни моменти, махнете калъфа. Ако сте на слънчево място, покрийте апарата.

Battery University съветва, да спазвате съветите и препоръките и това ще съхрани дълготрайно живота на батерията на вашия смартфон.

Следвайте ни във Facebook


Market Quotes are powered by Investing.com