Бизнес законите

бизнесБизнес, търговия и инвестиции генерират приходи, в следствие на неписани закони и правилно изпълнение на бизнес план и стратегия за инвестиране.

Бизнес законите в инвестирането имат неписани правила, всяка стратегия се гради на бизнес план основан на търговски закони. Успехите идват в резултат и следствие на решенията, базирани на бизнес законите:

1. Закон №1 – Бизнес успеха, инвестициите и търговията трябва да са водещи, а не парите.

Успеха зависи от отлично изпълнената сделка. Всички искаме да сме отличници в живота и успели в бизнеса. Всички имаме желание да преуспеем и забогатеем, но тази цел се постига с краткосрочни успехи. Затова краткосрочната цел трябва да е добрата сделка днес, за да инвестираме утре отново.

2. Закон №2 – Дисциплината е най-важното качество за успех в бизнеса, инвестирането и търговията. Ключа за успешен бизнес се крие в това да можем да владеем разум, тяло и емоции. Може да използвате техническия анализ перфектно на финансовите пазари или да сте най-добрия в сключването на сделки и убеждаването на клиенти, но без дисциплина ще е много трудно, дори невъзможно да се правят печaливши сделки. Независимо от това дали днес сте на печалба или загуба, дисциплинираният бизнесмен или трейдър може да се върне отново и да сключи още по-добра сделка на следващия ден.

3. Закон №3 – Познанието за себе си, е знание за успех. Добрият бизнесмен познава силните и слабите си страни. Отличният търговец управлява риска. Не се притеснява да му откажат сделка. Ако се притеснявате, че ще ви затворят няколко врати, преди да се отвори печелившата. Ако мисълта да инвестирате или рискувате собствените си пари ви лишава от сън или само при самата мисъл да рискувате нещо и вече сте се отказали. Ако това е така, то от гледна точка на търговията и инвестиции на финансовите пазари, най-подходящ вариянт би бил инвестиции с фиксирана доходност или да доверите управлението на професионален портфолио мениджър, който управлява инвестициите и сключва сделките вместо вас с минимален риск. А за тези, които не умеят да рискуват изобщо, трябва да намерят  работата, която води до по-малко стрес и по сигурно финансово бъдеще.

Но ако с помощта на дисциплината може да се справите с риска, вероятно е да преоткриете бизнесмена в себе си, тогава търговията е работата за вас.

Запомнете, за да се справяте с риска ви трябва дисциплина. Дисциплинираните хора имат поставена цел днес. Да сключат важна сделка или да проследят движенията на пазара и да генерират поредната печалба в инвестиционния си порфейл. Преценете какъв човек сте. Искате да успеете и да си осигурите финансово бъдеще или сте човек, който иска само да пробва нещо ново или може би сте хазартен човек, способен на големи залози на масата в казиното. Ако отговора е положителен, то най-добре отидете в казината на Лас Вегас. Но ако сте човек, стараещ се да изпълнява отлично сделките си и да си поставя цели, печалившата комбинация за вас може да са финансовите пазари, помислете за търговия, може да преоткриете търговеца в себе си.

Управлявай демо активи за €100 000. Увеличете приходите си и инвестирайте в нови умения , като бизнес мениджър, като търгувате валути, криптовалути, злато, петрол, акции, стоки, индекси и Без никакъв риск ! Регистрирайте се Безплатно !

Бизнеса и инвестициите в света на парите се движат по един и същи начин, както за големите инвеститори, така и за индивидуалните малки предприемачи, просто не в същите размери. Те инвестират милиони, а вие може да започнете и с минимални суми на финансовите пазари. Ако бизнесмена във вас говори, трябва да се пуснете по течението на големите риби, може да откриете, че и вие може да плувате.

4. Закон №4 – Усъвършенствайте се, учете се от грешките си, не позволявайте на егото и емоциите да ви провалят – Стреса е сериозен фактор, който води до негативни последици. Да позволите на егото да влияе на процеса на вземане на решение е най-бързият начин да приключите своята кариера на трейдър или бизнесмен. Не трябва да позволявате на емоцията да влияе върху вашите решения. Трябва да чувате и виждате пазара, а в бизнеса да се вслушвате в гласа на клиентите, с идеята, че това ви е последния клиент или последната сделка на финансовите пазари.Отворете се към възможностите, следвайте пазара, конкуренцията дори.

Инвеститорите и трейдърите трябва да следват, това което показва икономическия и технически анализ. Дългосрочната или краткосрочната стратегия трябва да води към успех, като не се подценяват фундаменталните фактори. Спазвайте правилата на играта. Колкото по-големи успехи правите, толкова тази задача става по трудна.

Премахнете съмненията, повярвайте в успеха и следвайте капризите на пазара. Тогава имате шанса да постигнете целите и мечтите си. Ако смятате, че сте отличници, защото притежавате уникални умения или още по-опасното да вярвате, че познавате пазара – това е пътя към прекратяването на вашата бизнес и инвеститорска кариера. Не позволявайте нито на загубите, нито на печалбите да ви влияят. Когато търгувате или правите бизнес, забравете за вашето его ! Бъдете машина за пари или просто бъдете бизнесмени.

5. Закон №5 – Бизнеса и пазарите. Няма място за надежда или молитва. Бизнесмени, винаги определяйте допустимите рискове. Инвеститори, котировките се покачват, когато има повече купувачи и съответно спадат, когато има повече продавачи. Така е и при цените на търговците или в сферата на услугите. Пазарът не се движи в дадена посока само защото вие “искате” или му се “молите”.

Незабавно се отървете от губещите сделки или от негативните позиции на пазара ! Не искате да затворите сделка на загуба или сте сключили договор с компания, която съсипва бюджета ви и изпускате още една невероятна възможност за по-добра сделка. Молете се тогава, надявайте се, може пазара да чуе молитвите ви и да се придвижи във вашата посока или конкуренцията да ви изчака.

Действителната картина обаче се вижда на монитора или в балансовия отчет на фирмата. Част от печалбата е приемливият риск или загуба.

Бизнесмени, нима искате да наливате още пари в сделка, която ви носи само загуби ? Инвеститори, нивото на вашата стоп поръчка е достигнато, за да бъде затворена сделката. Пазара може да тръгне в желаната от вас посока след това, но вие трябва да спазвате собствените си закони, които сами сте определили, като сте поставили допустимият риск.

6. Закон №6 – Риск мениджмънта трябва да работи непрекъснато за вас. Бизнеса и кредитирането вървят заедно, но за да рефинансирате трябва добре да преоцените целият си бизнес, докато в инвестирането малките загуби са част от голямата игра. Оставете печалившата стратегия да се развие, позволете сценария от вашия анализ да ви донесе печалби. Не бъдете прекалено алчни, спазвайте риск мениджмънта, защото пазара може да ви изкара от играта.

7. Закон №7 – Търгувайте само, когато сте сигурни, че ще спечелите. Стратегията и анализа работи само, когато има потенциал за печалба. Търгувайте, когато вашият анализ и вашата стратегия сигнализира възможност да купите или продадете. Ако не сте наясно, изчакайте.

„Ако не знаете какво правите, по-добре не го правете.“ – Warren Buffett

8. Закон №8 – Загубите и провалените сделки са най-добрият ви учител.  Губите, когато стратегията ви се е пропукала някъде. Инвеститори, трябва да доизпипвате вашият анализ. Запомнете, това не е провал, не е загубена сделка, а урок който ще ви накара да сключите по-добра сделка следващият път.

9. Закон №9 – Неуспехите, коригирайте с почивка и преоценка. Вземете си ваканция. Не мислете за провала. Забавлявайте се, избягайте от реалността за няколко дена на море или на ски. Анализирайте стратегията си, преоценете приоритетите си в бизнеса и се върнете с пълни сили.

10. Закон №10 – Никога не престъпвайте законите на търговията ! Това е най-важното правило! Не трябва да нарушавате тези десет закона и успехите винаги ще ви водят. Успех !

Vitto Dimitrov

Vitto Dimitrov

CEO & Founder at Бизнесмен
Висококвалифициран финансов експерт, инвестиционен стратег и икономист с безценен опит от водещи световни компании. Мотивиран от резултатите, находчив финансов професионалист с доказани способности на лидер, да надвиши поставените финансови цели с извличане на максимума от всички дейности, като предоставя мулти-ефективни финансови стратегии в ключови бизнес решения и управлението на човешките ресурси за развитието на успешен финансов екип.

Висококвалифициран инвестиционен стратег на глобални икономики и финансови пазари с изключителен опит в областта на порфолио мениджмънт, финансов анализ и инвестиционни стратегии с фундаментален възглед върху основните валути, стоки, индекси, акции, фиксиран доход и алтернативни активи.
Vitto Dimitrov

Latest posts by Vitto Dimitrov (see all)

Следвайте ни във Facebook


Market Quotes are powered by Investing.com